Макарони та крупи підходять в якості гарнірів до овочів, м'яса та риби, хоча використовуються як основа і в самостійних стравах...
Страви з макаронів вважають традиційними для Італійської кухні, макаронні вироби мають понад 250 видів різних форм і до кожної існує особлива приправа, власне, приготування італійських макаронів починається з вибору соусу й аж ніяк не навпаки) До густих соусів з овочів та м'яса найкраще підходять плоскі короткі макаронні вироби, з м'ясними та сирними соусами добре поєднуються короткі круглі макарони. До вершкових і негустих сирних соусів слід подавати широкі довгі макарони, а до легких соусів та морепродуктів - довгі тонкі.
Страви з круп заслуговують особливої уваги! Як відомо, крупи багаті на вітаміни, мінерали та амінокислоти, що забезпечують нормальний розвиток та хороший стан людського організму. Страви з круп є поживним джерелом енергії, сприяють зниженню холестерину в крові, покращенню серцевої діяльності та роботи кишково-шлункового тракту, виводять шлаки та токсини, зміцнюють кістки, нігті та волосся, покращують стан шкіри. Пам'ятайте, Ваші краса та здоров'я в першу чергу залежать від харчування!