Слово "соуси" у більшості з нас в першу чергу викликає асоціації з майонезом, сметаною, кетчупом та гірчицею і це дуже сумно, адже рецепти соусів з різних куточків світу зараз доступні кожному і в більшості не такі вже й складні в приготуванні...
Соуси додають у супи, поливають ними основні страви та гарніри, заправляють салати або просто подають у окремій посудині до закусок та випічки і правильний вибір соусу має велике значення! Вони не тільки надають стравам соковитості й ситності, а також підсилюють смак та аромат, і допомагають засвоїтись в організмі. Якшо основних соусів не так вже й багато, то похідних, тобто виготовлених на основі перших, є просто незліченна кількість! На смак соуси можуть бути гострі, солоні, солодкі, кислі, кисло-солодкі та будь які-інші, в залежності від використаних інгредієнтів та приправ. Рецепти соусів можуть передбачати термічну обробку або просте змішування продуктів вручну чи з допомогою блендера.
Спробуйте приготувати соуси, популярні в різних країнах світу, адже кулінарія - одна зі складових культури!