Страви з курки, гуски, качки, індички та іншої птиці можна приготувати різними способами: на пару, на вогні, відварюванням, тушкуванням, обжарюванням, запіканням, копченням. Дуже часто птицю готують з овочами або фруктами, маринують, натирають, фарширують... Цілу птицю, грудинку або ніжки найчастіше подають в якості основної страви, м'ясо також використовують в салатах, а з хребта можна приготувати запашний наваристий бульйон, такий корисний при застудах.
Курка - також птиця! ...але найбільш вживана, тому ми виділяємо її серед інших пернатих) Куряче м'ясо вважається дієтичним, воно багате на білок, містить мало жиру і легко засвоюється організмом. Курятина м'яка та ніжна, чудово поєднується з різноманітними продуктами та приправами, використовується в різних типах страв: салатах, перших та других стравах, закусках і несолодкій випічці. Рецепти з курки неодмінно пригодяться будь-якій господині як для повсякденного столу, так і на свята.
Не у всіх є можливість спіймати вечерю в своєму чи сусідському дворі =), але кожен може смачно її приготувати навіть із магазинного м'яса!