Яйця та молочні продукти відіграють важливу роль у повноцінному харчуванні людини і використовуються для приготування найрізноманітніших страв: супів, других страв, закусок, салатів, соусів, випічки, десертів та напоїв. Така широка сфера використання молочної та кисломолочної продукції в кулінарії обумовлена великим її різноманіттям, чудовими смаковими якостями та корисними влстивостями. Молочні продукти містять білки та амінокислоти, корисні бактерії, кальцій, фосфор, залізо і засвоюються людським організмом на 98%!
Страви з яєць надзвичано популярні як для простого сніданку, так і в якості святкових закусок та салатів на різний смак. Яйця також дуже корисні, містять білок та протеїн і легко засвоюються! До того ж, вони прості в приготуванні і добре поєднуються з м'ясом, рибою, овочами та крупами, часто використовуються у солодкій та несолодкій випічці.
Яйця та молочні продукти необхідно вживати в будь-якому віці, адже це смачно і корисно для здоров'я. Рецепти з молока, кефіру, йогурту, а також рецепти з сиром, маслом та сметаною допоможуть значно урізноманітнити щоденний раціон і добре почуватися.